Hrvatski radio

Radio Rijeka

Predstavljen jedinstveni logotip Opatijske rivijere

15.01.2014.

15:20

Autor: Jelena Butković / T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu 170. obljetnice turizma, Opatijska rivijera predstavila je novi logotip nadahnut zemljopisnom kartom. Šest krugova u različitim bojama u zakrivljenoj crti, predstavljaju Kastav, Matulje, Opatiju, Ičiće, Lovran i Mošćenićku Dragu.

Tako je novi vizualni identitet međusobno povezao sve turističke zajednice Opatijske rivijere, predstavljajući je kao jedinstvenu destinaciju. Znak Opatijske rivijere stilizirani je prikaz rasporeda mjesta i gradova duž rivijere prema rasporedu na geografskoj karti, s Opatijom kao centrom i najvećom točkom.

Koloritom se prati prijelaz iz kontinentalnog područja kroz crvenu i smeđu boju (zemlja), preko žute (Opatija) do zeleno-plavog morskog spektra. Opatiju predstavlja središnji krug žute boje, pojasnila je direktorica Turističke zajednice Opatija Suzi Petričić.

Novi logotip osmislila je tvrtka Imago, a nalazit će se na svim promidžbenim materijalima. Već je otisnut, s prigodnim varijacijama, na najavi karnevalskih zbivanja koja počinju podizanjem pusta 17. siječnja. Opatijska rivijera nudi mnoštvo karnevalskih događanja poput Balinjerade u Opatiji, Međunarodne karnevalske povorke u Lovranu, Festivala pusne hrani, Smotre zvončara u Matuljima, ispaljivanja rakete s Gobom u Mošćenićkoj Dragi… Javlja Jelena Butković:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.