Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prekvalifikacija - nada za zaposlenje

28.08.2013.

14:07

Autor: Josip Krmpotić / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dvomjesečnu obuku prošlo je 42 nezaposlenih iz evidenije riječkog Zavoda za zapošljavanje. Novi barmeni, pizzajoli, specijalisti autohtone kuhinje i pomoćni konobari dobili su diplome, pokazali što znaju i sada traže posao.

Polaznici tečaja od danas su bogatiji za uvjerenja, koja im garantiraju da bi uskoro, prema potrebama tržišta, mogli naći zaposlenje. Svi prekvalificirani prijavljeni su kao nezaposleni u riječkom područnom uredu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a dvomjesečno usavršavanje provelo je Suvremeno učilište iz Splita. Sličan projekt provodi se i na Korčuli, u Dubrovniku, Šibeniku,S plitu, a uskoro će i u Zagrebu.

Za svakog polaznika Područni ured u Rijeci izdvojio je devet tisuća kuna u uvjerenju da će tečajevi poput zaključenog učiniti barem mali korak prema smanjenju nezaposlenosti u Primorsko-goranskoj županiji, u kojoj je danas bez posla oko 18 tisuća ljudi.

S polaznicima tečaja, koji su nakon dvomjesečne obuke dobili uvjerenja, razgovarao je Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.