Hrvatski radio

Radio Rijeka

Preuređenje Koblerovog trga od sredine siječnja

02.01.2014.

13:01

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kao nastavak uređenja riječkoga Starog grada, polovicom siječnja počet će radovi na uređenju Koblerovog trga, rekao je danas u programu Radio Rijeke gradonačelnik Vojko Obersnel.

Riječ je radovima u sklopu uređenja Arheološkog parka površine oko 700 četvornih metara koji predstavlja četvrtinu prostora na kojem se od 3. do 5. stoljeća nalazio tarsatički Principij, veličanstvena rimska vojna utvrda gdje je stolovalo vojno zapovjedništvo.

Isprva je Arheološki park na Trgu Jurja Klovića u Starom gradu trebao biti uređen do sredine ljeta, ali radovi su se ipak morali produžiti. Ovo je najsloženije i najzanimljivije nalazište u Hrvatskoj u kojemu spajamo 3. stoljeće nove ere i 21. stoljeće te nastojimo izgraditi novi javni gradski prostor koji će poslužiti umjetnicima i turizmu, rekao je projektant Arheološkog parka Nenad Fabijanić. Uređuju se i Ulica Pod voltun i Stara vrata te pješačke površine oko crkve svetog Sebastijana.

Poslušajte današnju izjavu Vojka Obersnela:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.