Hrvatski radio

Radio Rijeka

Privedeno 20 navijača iz Nizozemske

24.10.2014.

11:25

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Evo i policijskog ishoda sinoć odigranoga susreta nogometaša Rijeke i Feyenoorda. Utakmicu je na stadionu Kantrida, prema njihovim procjenama, pratilo blizu 10 tisuća navijača, među kojima i 600 gostujućih iz Nizozemske - 27 je privedenih, od čega 20 državljana Nizozemske i sedam hrvatskih državljana.

Prekršajno je sankcionirano 20 državljana Nizozemske, zbog alkoholiziranosti i remećenja javnog reda i mira. Iz istih razloga podnijeti su optužni prijedlozi protiv sedam hrvatskih državljana.

Poslije ponoći izbila je tuča navijača na Koblerovom trgu: od osam privedenih, šest je bilo pod utjecajem alkohola, a jedan je nizozemski navijač lakše ozlijeđen.

U uvodu utakmice, jučer poslije podne, zabilježeno je nešto razbijenih stakala te oštećena ručka za podizanje krovnog prozora na gradskom autobusu koji je prevozio gostujuće navijače. Oduzeta je jedna signalna baklja pronađena na graničnom prijelazu Rupa, prilikom kontrole osobnog automobila nizozemskih registracija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.