Hrvatski radio

Radio Rijeka

Proizvodi iz braniteljskih obrta i zadruga

05.05.2014.

13:47

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dvadesetak izlagača iz cijele Hrvatske danas svoje proizvode nudi Riječanima na Sajmu braniteljskog poduzetništva što se održava na Trgu 111. brigade Hrvatske vojske.

Predstavljeni su obrti, zadruge i djelatnosti kojima se bave brantelji i stradalnici Domovinskog rata. Dvadesetak izlagača dolazi iz svih hrvatskih županija. Želja je ovim sajmom pokazati da branitelji nisu samo teret društva, već da velik dio njih odlučuje pokrenuti svoje malo gospodarstvo, rekao je organizator Vladimir Jašarević

Uz to, sajmovanje kao oblik gospodarske razmjene polako izumire, pa je i to jedan od razloga da Ministarstvo branitelja podupire Sajam braniteljskog poduzetništva. Na štandovima pod šatorom mogu se kupiti sirevi, maslinovo ulje, mesne prerađevine, povrće i niz drugih proizvoda.

I izlagači se slažu da im je sajam koristan jer, kažu, nema nelikvidnosti, nema neplaćanja, a uz to, smanjuje se nezaposlenost. Dodana vrijednost kvaliteti izloženih proizvoda je, smatra riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, činjenica da su ih napravili upravo branitelji. Javlja Lea Domijan Fišter:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.