Hrvatski radio

Radio Rijeka

Protiv Luke Rijeka priprema se optužni prijedlog

08.07.2014.

18:45

Autor: Hina / B. Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog onečišćenja mora u Bakarskom zaljevu priprema se optužni prijedlog protiv odgovornih osoba Luke Rijeka, rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

Inspekcija je još prije mjesec dana, kad se pojavilo onečišćenje mora, izašla na teren i obavila nadzor. Tada su postavljene plutajuće barijere kako bi se spriječilo daljnje onečišćenje, rekao je ministar Mihael Zmajlović odgovarajući na pitanje novinara što je njegovo ministarstvo učinilo u zaštiti mora i zraka na području Bakarskog zaljeva u vezi s radom Luke Rijeka.

Osim toga, priprema se optužni prijedlog protiv odgovornih osoba Luke Rijeka koje su dopustili da dođe do tog onečišćenja, istaknuo je Zmajlović i dodao kako je iznimno važno da su izrečene privremene mjere kako ne bi bilo daljnjeg onečišćenja. Podsjetio je da je Grad Bakar donio Zakonom o zaštiti okoliša propisani akcijski plan smanjenja onečišćenja zraka i uvjeren je da će se kvaliteta zraka poboljšati. 

O kaznenoj prijavi koju je Grad Bakar danas podnio protiv Luke Rijeka zbog onečišćenja okoliša, skladištenja opasnog otpada na neuređenim mjestima te onečišćenja zraka lebdećim česticama, čime štetno utječe na zdravlje građana, ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović ne zna detalje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.