Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: uručena koncesija za Porto Baroš, početak radova krajem godine

07.06.2023.

13:15

Autor: Radio Rijeka

Tu će biti najveća ACI marina za superjahte na Jadranu

Tu će biti najveća ACI marina za superjahte na Jadranu

Foto: Ivan Ribarić / Radio Rijeka

Ugovor o koncesiji za gradnju nautičke luke u Porto Barošu u Rijeci predao je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković članovima uprave tvrtke ACI Gitone, Anđelku Petriniću i Johannesu Böcku. Nakon toga prvi put su razgledali buduću ACI marinu Rijeka.

Koncesijski ugovori predani

Koncesijski ugovori predani

Foto: Ivan Ribarić / Radio Rijeka

Marina Porto Baroš Rijeci će u budućnosti otvoriti nove mogućnosti razvoja te Hrvatsku još više približiti luksuznom turizmu. Nakon uručenja Ugovora o koncesiji članovima Uprave tvrtke ACI Gitone, idući je korak izdavanje građevinske dozvole početkom jeseni, a radovi bi trebali krenuti do kraja godine.


Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković istaknuo je kako će nova marina promijeniti vizuru Rijeke i vratiti je moru te značaju kojega je imala u svojoj nautičkoj povijesti.


Tvrtka ACI Gitone u novu će marinu uložiti više od pedeset milijuna eura, a koncesija im je odobrena na idućih trideset godina, na pomorskom dobru od gotovo 106 tisuća četvornih metara. 


Sljedeći je potez odabir izvođača radova, ističe direktor tvrtke ACI Gitone Anđelko Petrinić te dodaje kako će marina Porto Baroš bit otvorena za sve građane, a završetak radova očekuje se tijekom 2025. godine. Poslušajte prilog:

Svečano, s veseljem o budućim radovima

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.