Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prvi put u dvije godine manje od 300 tisuća nezaposlenih

17.07.2014.

13:03

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Broj nezaposlenih pao je ispod 300 tisuća prvi put u dvije godine. Oko podneva je na listi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje bio 299 751 nezaposleni.

Iz HZZ-a napominju da je riječ o dnevnim, informativnim podacima, ovisnim o dnevnim događanjima koja nisu ravnomjerno raspoređena tijekom mjeseca te za statističke i analitičke potrebe upućuju na službene statističke podatke iz mjesečnih izvješća. Prema tim podacima, posljednji je put manje od 300 tisuća nezaposlenih zabilježeno u srpnju 2012. kada je krajem tog mjeseca bilo 298 690 nezaposlenih.

Prema dnevnim, informativnim podacima s web stranice HZZ-a danas oko podneva bilo je objavljeno 4 898 slobodnih radnih mjesta.

Broj nezaposlenih na mjesečnoj razini u Hrvatskoj pada od ožujka ove godine i lipanj je bio četvrti mjesec zaredom u kojem je i po službenim podacima zabilježen pad broja nezaposlenih. Krajem lipnja u evidenciji HZZ-a bilo je 304.925 nezaposlenih, što je u odnosu na svibanj pad za 6,9 posto. Broj nezaposlenih bio je manji i na godišnjoj razini, u lipnju ove u odnosu na lipanj prošle godine za 4,1 posto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.