Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prvi riječki park za pse

04.07.2014.

14:30

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rijeka je dobila prvi uređeni park za pse. Otvoren je u Ulici Petra Kobeka u Škurinjskoj dragi. To je rezultat e-konzultacije riječkoga gradonačelnika o kućnim ljubimcima provedenoj u svibnju.

Ograda na plaži na Pećinama                        Građani su u e-konzultaciji od Grada Rijeke zatražili i da se postavi ograda na plaži za pse na Pećinama, u neposrednoj blizini kontejnerskoga terminala na Brajdici. Ograda je postavljena već 17. lipnja i sada psi više ne mogu s plaže istrčati na cestu. 

Park za pse u Škurinjskoj dragi čini travnata površina ograđena mrežastom ogradom, a na ulazu su postavljena dvostruka vrata s predprostorom u kojem se psu skida povodnik te ga se pušta u park. Pravila ponašanja kojih se vlasnici pasa trebaju pridržavati u parku mogu se pročitati na ulaznim vratima. Sastavljena su prema uputama udruga za zaštitu životinja i prijedlozima koje su građani uputili u okviru e-konzultacije o kućnim ljubimcima tijekom svibnja. 

Za vlasnike pasa u parku su postavljene klupice, košarice za smeće te kutije s vrećicama za pseći izmet, budući da su vlasnici dužni pokupiti izmet svojega psa. Uređivanje parka za pse Grad Rijeku koštalo je točno 80 tisuća kuna. Još jedan park za pse trebao bi se urediti i u budućoj rekreacijskoj zoni na Podvežici.

E-konzultacija o kućnim ljubimcima okupila je velik broj sudionika. Na stranici e-konzultacije Propisi, parkovi i istrčavališta za pse ukupno je zabilježeno 2.144 posjeta, a svojim se komentarima i ispunjavanjem ankete u konzultaciju uključilo 538 osoba. Interes je za ovu temu očito velik i iz Grada poručju da su na velik broj prijedloga i zahtjeva brzo odgovorili.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.