Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prvo natjecanje učača Kur'ana u Islamskom centru Rijeka

02.01.2014.

12:40

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Islamskom centru Rijeka večeras će, uz prigodnu svečanost, biti otvoreno Prvo natjecanje učača Kur'ana. Natjecanje traje do nedjelje 5. siječnja, a očekuje se stotinjak sudionika iz regije.

Prvo natjecanje učača Kur'ana u Islamskom centru u Rijeci organiziraju Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj u suradnji s Ministarstvom vakufa države Katar, pa će današnjoj svečanosti prisustvovati muftija u Hrvatskoj Aziz efendija Hasanović i delegacija Katara.

Otvorenje natjecanja zakazano je za 18:40 u kongresnoj dvorani Islamskog centra, a dio programa izravno će prenositi Al Jazeera. U natjecanju će sudjelovati stotinjak natjecatelja, pedesetak iz Hrvatske, desetak iz Makedonije i po dvadesetak iz Bosne i Hercegovine te Slovenije.

Tumačenje za one koji ne pripadaju tom kulturnom krugu: Islamski vjernici uče stihove Kur'ana napamet na arapskom jeziku. Natjecanje učača je, dakle, natjecanje u govorenju stihova naizust, pri čemu se ocjenjuje i znanje stihova, znanje jezika, ali i stil govorenja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.