Hrvatski radio

Radio Rijeka

Puno kiše i malo turista - nema posla za turističke brodove

29.07.2014.

16:53

Autor: Edi Kišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Lipanj je u turističkom smislu na Rabu bio dobar. Trebao je takav biti i srpanj, no puno kiše i tko zna što još pokvarili su planove i iznevjerili očekivanja turističkih djelatnika. Nema posla ni za turističke brodiće, pa njihovi kapetani vrijeme krate - druženjem i marendom...

 I u teškoj situaciji valja se znati našaliti i zabaviti - marendom! (Foto: Pere Vrtodušić)

Zbog lošeg turističkog srpnja, državni se proračun slabije puni, govori ministar finacija Boris Lalovac. A turista je doista manje. Rupa se produžila na cijeli srpanj, pa vlasnici turističkih brodova na otoku Rabu kažu da je promet i do 30 posto slabiji nego lani.

I loše vrijeme se urotilo protiv nas, kaže Pere Vrtodušić, vlasnik turističkog broda Sardina, jednoga od brojnih koji već treći dan zbog lošeg vremena i slabog interesa turista nisu isplovili na izlete s gostima. Zaista, nije samo da nema turista - na Rabu je samo danas od 8 do 14 sati pala 51 litra kiše po četvornome metru!

S Perom Vrtodušićem, koji nam iz Raba šalje i fotografije, o lošem srpnju za vlasnike turističkih brodova razgovarao je Edi Kišić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.