Hrvatski radio

Radio Rijeka

Radio pod maskom - Budućnost Riječkog karnevala

23.02.2014.

15:26

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Rijeci je održana 18. dječja karnevalska povorka. I dok se mali karnevalisti još zabavljaju po cijelom gradu, neki veći pripremaju se za večerašnji nastup: Gradska glazba Trsat održat će tradicionalni karnevalski koncert.

Dječja karnevalska povorka postala je punoljetna. U osamnaestom izdanju sudjelovalo je pet tisuća malih karnevalista, prije više nego manje od tog broja, najmlađi u dobi od godine i pol do petnaest godina. Uz Meštra Tonija i kraljicu Vedranu Šegulju predvodili su ih princeza Lea Čaval i princ Borna Javorak. Riječki karneval ne treba brinuti za budućnost, pokazali su danas. Pitali smo ih tko su, što su i odakle su došli.

Osamnaesti put bit će održan, uvijek vrlo posjećen, karnevalski koncert Gradske glazbe Trsat. Večeras u 19:30 u Hrvatskoj čitaonici na Trsatu dirigent Stjepan Vadlja obilježit će 18 godina ravnanja Glazbom. Uobičajeno, na programu karnevalskog koncerta su filmske melodije, evergreeni, MIK-ovski klasici... Bit će i iznenađenja i premijera, a ulaz je slobodan.

Radio Rijeka tradicionalno podržava Riječki karneval kao medijski pokrovitelj, a već sedamnaest godina emitiramo i karnevalsku emisiju Radio pod maskomEmisiju priprema Filomena - Tatjana Sandalj:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.