Hrvatski radio

Radio Rijeka

Radio pod maskom - Streličarski turinir i Maškarani Pehlin

21.02.2014.

12:20

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki karnevalski program pretposljednjeg vikenda nudi mnoštvo događanja. Danas izdvajamo Streličarski kostimirani turnir i Maškarani Pehlin.

Streličarski klub Rijeka petu godinu organizira kostimirani turnir na koji se rado odazivaju streličari iz cijele Hrvatske, ali i iz Slovenije i Italije. Čini se da im kostimi kao obvezan dress code ne predstavljaju nikakav problem jer klub ima otvorenu listu čekanja, obzirom da listu sudionika zaključuju na broju od 120. Program u Atletskoj dvorani na Kantridi počet će u nedjelju 23. veljače u 10 sati, a najuzbudljivije bit će oko podneva. Kako je već u sportskim događanjima Riječkog karnevala običaj, tako će biti nagrađeni najbolji u sportskom natjecanju, ali i najbolje maske.

Tradicionalna manifestacija Maškarani Pehlin, u kojoj nastupaju uglavnom tradicijske karnevalske skupine bit će također održana u nedjelju 23. veljače na Pehlinu od 11 sati. Obično je taj kratki pohod i fešta u Domu karnevalski uvod u poslijepodnevna lovranska karnevalska događanja.

Tristo kuna za dvije osobe, cijena je ulaznice za Humanitarni karnevalski bal što će biti održan  1.ožujka u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja. Novac prikupljen od prodaje ulaznica i donacija građana namijenjen je riječkoj podružnici Doma za nezbrinutu djecu Ivana Brlić Mažuranić za uređenje prostora i nabavku potrebne opreme. Ulaznice su u prodaji u Turističkom informativnom centru na riječkom Korzu.

Radio Rijeka tradicionalno podržava Riječki karneval kao medijski pokrovitelj, a već sedamnaest godina emitiramo i karnevalsku emisiju Radio pod maskomEmisiju priprema Filomena - Tatjana Sandalj:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.