Hrvatski radio

Radio Rijeka

Radio Rijeka kuha najbolje!

02.05.2014.

00:02

Autor: Vladimir Jurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ekipa Radio Rijeke skuhala je najbolji lovački gulaš na prvim kvalifikacijama za 14. Prvenstvo Hrvatske u kuhanju lovačkoga gulaša u kotliću za novinare.

Nova sezona Novinarskih kotlića otvorena je pokraj gospodarskog objekta obitelji Žeželić u Podćudniću pokraj Čavli. Na kvalifikacijama su nastupile novinarske ekipe iz Rijeke, Bakra i Zagreba. 

Među šest ekipa u konkurenciji, nastupili su N1 televizija, Novi list, Pomorski radio Bakar, HTV Dobro jutro Hrvatska, HRT centar Rijeka i Radio Rijeka. Nakon dva i po sata kuhanja po lijepom vremenu, žiri u sastavu Janez Kurbus (Radio Slovenske Gorice iz Maribora), Vjekoslav Lazić (Restoran Gardens) i ing. hrane Nera Tomić, imao je težak zadatak proglasiti najbolje.

Nakon polusatnog vijećanja donijeli su odluku da je najbolji lovački gulaš skuhala Radio Rijeka, za koju su kuhali Gordana i Miro Naranđa. Drugo mjesto pripalo je Pomorskom radiju Bakar, a treće Novom listu. Ekipe HTV Dobro jutro Hrvatska i HRT centar Rijeka podijelile su peto i šesto mjesto. 

Ekipe su kuhale gulaš od veprovine, a uz kilogram mesa od vepra, organizator – Turistička zajednica Općine Čavle pod pokroviteljstvom Općine Čavle – osigurala je kapulu, vodu i drva za loženje. Svaka ekipa donijela je svoje začine. 

Za dva dana, u subotu 3. svibnja, Belišće je domaćin drugih po redu kvalifikacija, na kojima će nastupiti ekipe iz Slavonije. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.