Hrvatski radio

Radio Rijeka

Radovi na cestama: nakon Fiumare slijede Kantrida i Ulica 1. maja

16.09.2014.

15:09

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što od 1979 . nije bilo ozbiljnijih ulaganja u državne ceste na području grada Rijeke, ljetos je krenula obnova. Ovaj tjedan završavaju radovi na Fiumari, a počinju na Kantridi i još nekim lokacijama.

Radi se po dionicama i završava prije planiranog roka, ma koliko građani bili nestrpljivi, poručuje gradonačelnik. Na Fiumari je do sada obnovljeno sveukupno 51 tisuća četvornih metara asfaltnoga kolnika, saznajemo od pročelnice Odjela gradske uprave za komunalni sustav Irene Miličević.

Nakon Pećina, Strossmayerove i Fiumare preostaju još radovi na Istarskoj ulici, od Dječje bolnice Kantrida do Riječkoga zavoja. Ti će radovi započeti čim se završi Fiumara.

Slijede i radovi na dijelu Grobničke ceste i Franje Račkoga, a krajem tjedna počinju i radovi na cesti D-403, što obuhvaća sanaciju Ulice 1. maja. Početkom sljedeće godine očekuje se početak sanacije Rive, a Krešimirove i Adamićeve ulice sredinom 2015.

Dodajmo tome i gradnju tri rotora - na Plumbumu, Panorami i Rastočinama, a do kraja godine počinje i gradnja izlazne rampe s obilaznice prema Kačjaku na čvoru Orehovica, što bi trebalo bi biti završeno do siječnja iduće godine. Javlja Lea Domijan Fišter:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.