Hrvatski radio

Radio Rijeka

12:06 / 09.11.2014.

Autor: Nenad Lučić

Ravna Gora ugostila sudionike 1. Festivala vune

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Poput ostalih oblika stočarske proizvodnje u Gorski kotar bilježi skromne rezultate u ovčarstvu, no zato pozornost privlače proizvodi goranskih vunarica uiz Mrkoplja i Ravne Gore. Ovog je vikenda Ravna Gora ugostila sudionike 1. Festivala vune.

Odaziv sudionika iz Hrvatskog primorja, s otoka te iz Like i Podravine dobra je najava da 1. Festival vune sasvim sigurno neće biti i posljednji. Pridoda li se tome  i sudjelovanje gošći iz susjedne Slovenije, predsjednica ravnogorske Udruge Goranske vunarice  Nada Ivančić doista može biti zadovoljna bogatstvom festivalskih sadržaja.

Mi smo htjeli pokazati što se sve radi od vune, pa smo pozvali one koji filcaju pletu i na druge načine izrađuju ukrasne i uporabne vunene predmete, a uz to ćemo raditi i jednu veliku vunenu sliku, koja će ostati kao uspomena na 1. Festival, rekla je Nada Ivančić.

Podloga za veliku, zajedničku  sliku od vune duga je gotovo kao i izložbena dvorana, a u njoj, dodala je Nada Ivančić, perpektivnu budućnost, Festivala u Ravnoj Gori svojim radom najavljuju i učenici tamošnje osnovne škole.

Ukratko. 1. Festival vune u Ravnoj Gori događaj je gdje posjetitelji mogu razgledati brojne proizvode, ali i naučiti mnogo toga o umijeću njihove izrade.

Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.