Hrvatski radio

Radio Rijeka

Razvoj kulture važan i za otvaranje novih radnih mjesta

05.12.2014.

17:15

Autor: Nina Deranja

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Važnost revitalizacije i očuvanja kulturne i industrijske baštine prepoznajemo ne samo zbog socijalne već i zbog ekonomske dobrobiti, rekla je u Rijeci ministrica kulture i članica HNS-a Andrea Zlatar Violić.

Učinak kulture nije samo umjetnost, estetika i čuvanje tradicije već je vezan uz socijalni napredak društva, širenje svijesti o uvažavanju različitosti, ali i način da se otvore nova radna mjesta, smatra ministrica kulture i članica Hrvatske narodne stranke Andrea Zlatar Violić.

Na raspolaganju imamo novac koji želimo uložiti u kulturne programe, koncepti za projekte su dovršeni. U Primorsko-goranskoj županiji, odnosno u Rijeci koncentrirat ćemo se na transžupanijski projekt "Putevima Frankopana", u okviru kojeg je djelomično saniran dvorac u Kraljevici, kaže Zlatar Violić.

Uskoro slijedi i projekt obnove zgrade bivše tvornice "Rikard Benčić". Već u siječnju mogao bi biti raspisan natječaj kojim će se tijekom 2015. godine ugovoriti poslovi vrijedni više od 20 milijuna kuna. Objekt šećerane vjerojatno će biti prvi na redu, najavljuje ministrica kulture. Poslušajte izjavu Andree Zlatar Violić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.