Za sve što je fino i dobro vrijedi se potruditi. I pričekati. Pa će tako biti i s ovom ljetnom čarolijom što je predlaže naša slastičarka Jasminka Sušanj.
13.08.2025.
12:37
Autor: Jasminka Sušanj
Cheesecake
Foto: Pixsell / -
Za sve što je fino i dobro vrijedi se potruditi. I pričekati. Pa će tako biti i s ovom ljetnom čarolijom što je predlaže naša slastičarka Jasminka Sušanj.
Sastojci:
Za podlogu: 200g zobenih pahuljica,
2 jaja, 4 žl. jogurta, 2 žl. meda,
2 žl. kokosovog brašna, 1/2 praška za pecivo,
Za punjenje: 600g svježeg sira,
250g jogurta, 4 žl. meda, 2 jaja,
2 žl. kokosovog brašna,
oko 200g bobičastog voća po izboru
Postupak:
Pećnicu zagrijte na 180°C a kalup za tortu obucite u masni papir.
U zdjelici pomješajte zobene pahuljice, jaja i jogurt pa pustite da odstoji
10 minuta. Sad u to dodajte med, kokosovo brašno i prašak za pecivo i dobro sjedinite. Smjesu premjestite u pripremljeni kalup pa utisnite u dno i do polovice rubova. Stavite u pećnicu na 180°C i pecite 10 minuta.
Dok se podloga peče pripremite punjenje. U veću zdjelu stavite svježi sir, jogurt, jaja i med pa štapnim mikserom povežite u homogenu smjesu bez grudica. Umješajte još i kokosovo brašno pa izlijte preko pečene podloge.
Punjenje poravnajte pa po njemu pospite voće po želji.
Vratite u pećnicu na 180°C i pecite još 25 minuta. Prije vađenja iz kalupa potpuno ohladite.
Dobar tek.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora
HRVATSKI RADIO
MEĐUNARODNI KANAL
NACIONALNI PROGRAMI