Hrvatski radio

Radio Rijeka

[RECEPT:] Zobeni Cheesecake

13.08.2025.

12:37

Autor: Jasminka Sušanj

Cheesecake

Cheesecake

Foto: Pixsell / -

Za sve što je fino i dobro vrijedi se potruditi. I pričekati. Pa će tako biti i s ovom ljetnom čarolijom što je predlaže naša slastičarka Jasminka Sušanj.

Sastojci:


Za podlogu: 200g zobenih pahuljica,


2 jaja, 4 žl. jogurta, 2 žl. meda,


2 žl. kokosovog brašna, 1/2 praška za pecivo,


Za punjenje: 600g svježeg sira,


250g jogurta, 4 žl. meda, 2 jaja,


2 žl. kokosovog brašna,


oko 200g bobičastog voća po izboru


Postupak:


Pećnicu zagrijte na 180°C a kalup za tortu obucite u masni papir.


U zdjelici pomješajte zobene pahuljice, jaja i jogurt pa pustite da odstoji


10 minuta. Sad u to dodajte med, kokosovo brašno i prašak za pecivo i dobro sjedinite. Smjesu premjestite u pripremljeni kalup pa utisnite u dno i do polovice rubova. Stavite u pećnicu na 180°C i pecite 10 minuta.


Dok se podloga peče pripremite punjenje. U veću zdjelu stavite svježi sir, jogurt, jaja i med pa štapnim mikserom povežite u homogenu smjesu bez grudica. Umješajte još i kokosovo brašno pa izlijte preko pečene podloge.


Punjenje poravnajte pa po njemu pospite voće po želji.


Vratite u pećnicu na 180°C i pecite još 25 minuta. Prije vađenja iz kalupa potpuno ohladite.


Dobar tek.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.