Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rekonstrukcija rapske magistrale

26.01.2014.

10:45

Autor: Nikolina Majster

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Supetarskoj Dragi na otoku Rabu obavlja se temeljita rekostrukcija gotovo deset kilometara duge ceste prema Loparu. Dosadašnju usku i nesigurnu prometnicu zamijenit će moderna široka otočna magistrala.

Taj bi veliki projekt- u koji se ulaže više od 50 milijuna kuna - trebao biti gotov do početka turističke sezone. Uskom cestom kroz Supetarsku Dragu odvijao se gotovo sav turistički promet općine Lopar. Posebno je bilo teško u turističkoj sezoni jer se na tijesnoj prometnici nisu mogle mimoilaziti kamp kućice, a kamoli turistički autobusi, ističe načelnik općine Alen Andreškić.

Trasa ceste vrlo je zahtjevna zbog močvarnih terena i golemih brda koja su se pri širenju ceste morala otklanjati. U Hrvatskim cestama ističu kako imaju problema s nedostatkom kvalitetnog materijala na otoku kojim se učvršćuju temelji prometnice, pa ga moraju dovažati.

No, najviše je zastoja zbog imovinsko-pravnih problema jer cesta prolazi preko čak 650 privatnih parcela. Javlja Nikolina Majster:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.