Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rekonstrukcija Supilove ulice u Delnicama do sredine listopada

03.09.2014.

14:24

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Obilne kiše ovog ljeta nisu omele samo radove na riječkim prometnicama, već i rekonstrukciju glavne ulice u Delnicama. Ipak, prva faza radova trebala bi biti gotova sredinom listopada.

U Supilovoj ulici u Delnicama polaže se nova komunalna infrastruktura – instalacije za vodoopskrbu, kanalizaciju i odvodnju oborinske vode. Više od četrdeset kišnih dana u Gorskom kotaru ovoga ljeta usporilo je radove, no prema najavama delničkoga gradonačelnika Ivice Kneževića, taj dio rekonstrukcije trebao bi biti gotov za dva tjedna.

Kada se naprave podzemne instalacije, slijedi obnova kolnika. Radnici koji će raditi na asfaltiranju priželjkuju povoljno vrijeme, kako bi, uz pojačan angažman, sve bilo završeno do polovice listopada. Imperativ je završiti prvu fazu radova prije snijega, koji u Delnicama u listopadu nije rijetkost.

Cjelovito komunalno i prometno uređenje Supilove ulice u Delnicama, koje dijelom financira i Europska unija, nastavit će se dogodine i trebalo bi biti gotovo do kraja 2015. Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.