Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rekonstrukcija Vlade: odlaze Ostojić i Jovanović

11.06.2014.

12:46

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Premijer Vlade Zoran Milanović proveo je rekonstrukciju Vlade. Ministra zdravlja Rajka Ostojića zamijenit će ravnatelj HZZO-a Siniša Varga, a ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića - bivši dekan FER-a Vedran Mornar.

Obersnel: Ovo nije revanšizam            Smjene u Vladi komentirao je i riječki gradonačelnik te predsjednik SDP-ove organizacije u Rijeci Vojko ObersnelŽao mi je što je Rijeka i treći put izgubila svoje sudjelovanje u Vladi, ali siguran sam da to neće utjecati na realizaciju Sveučilišnog kampusa i KBC-a. Iznenadilo me da nema promjena u gospodarskom sektoru. Očekivao sam barem reorganizacije jer je to više nego nužno. Kako je uz Ostojića smijenjen i ministar Jovanović, ne može se govoriti o revanšizmu, smatra Obersnel.

O svojoj odluci Milanović je izvijestio na izvanrednoj konferenciji za novinare u Banskim dvorima uoči današnje sjednice Vlade.

Premijer je, kako je rekao, ministre smijenio zbog nezadovoljstva rezultatima koje su do sada postigli u svojim resorima. Nove ministre čeka težak put koji je već zacrtan.Trebaju očuvati dobre stvari koje su u sustavu, ali i u taj sustav donijeti novi duh, kazao je Zoran Milanović na konferenciji za novinare u Banskim dvorima.  

Na novinarsko pitanje je li o ulasku u Vladu razgovarao s guvernerom Borisom Vujčićem, Milanović je kazao kako mu je Vujčić rekao da u ovim teškim vremenima kao guverner može puno više dati.

Poslušajte izjavu premijera i komentare predsjednika RH Ive Josipovića, predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, nedavno smijenjenog ministra financija Slavka Linića te predsjednika riječkog SDP-a Vojka Obersnela:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.