Hrvatski radio

Radio Rijeka

Revitalizacija Lječilišta Veli Lošinj: kraj radova krajem lipnja

30.04.2021.

14:53

Autor: Josip Krmpotić

Foto: PGŽ

Foto: PGŽ

Foto: - / -

Župan Zlatko Komadina obišao je radove treće faze revitalizacije Lječilišta Veli Lošinj, najveće županijske kapitalne investicije u zdravstvu, vrijedne 22 milijuna kuna. Izgrađeno je 1.600 četvornih metara novog prostora, a radovi bi trebali biti završeni do kraja lipnja.

Završetkom projekta svi smještajni kapaciteti i objekti bit će obnovljeni i stavljeni u punu funkciju, odnosno liječenje kroničnih pulmoloških problema.

Župan Zlatko Komadina izrazio je zadovoljstvo dinamikom radova te napomenuo da s Jadranka grupom županija želi dovršiti smještajne kapacitete i dati doprinos još snažnijem brendiranju Lošinja kao destinacije zdravlja.

Lječilište ima i ugovor s HZZO-om, pa se očekuje ugovaranje specijalistike zdravstvenog segmenta te povećanje broja kreveta kako bi što više male djece koji imaju bronhitične probleme moglo dolaziti na liječenje o trošku HZZO-a, rekao je župan Komadina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.