Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ribarski tjedan u Crikvenici: skoro pola stoljeća tradicije

24.08.2014.

12:51

Autor: Vesna Korić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Crikvenici je počeo 48. Ribarski tjedan. Nisu samo ribe i ribolov što se nudi u bogatom programu što će se na crikveničkoj rivijeri događa do 30. kolovoza.

Kolovoz polako topi turističke minuse iz srpnja. Osobito u onim mjestima koja za goste organiziraju zanimljava događanja. U Crikvenici se održava ribarski tjedan - turistička manifestacija s gotovo pola stoljeća tradicije: prvi put održan je 1966. godine.

Iako se zove Ribarski tjedan, na ovoj se crikveničkoj manifestaciji može naći za svakoga ponešto. Ipak, riblji i općenito morski specijaliteti nezaobilazni su dio ponude, pogotovo kad ih pripremaju kuhari od zanata. Jedan od njih je i Zoran Tomić koji naglašava da je sve što se spravlja prirodno, bez ikakvih kemikalija.

Mnogi turisti baš zbog Ribarskog tjedna godišnje odmore u Crikvenici planiraju krajem kolovoza. Osim riblje hrane, veselih ribara, mora i sunca, gostima se sviđa cijela tradicija okupljanja na ribarskim noćima, pa ima onih koji ponovno dolaze iz godine u godinu.

Razloga za veselje svakako imaju i crikvenički turistički djelatnici - iako kolovoz nije donio puno bolje vrijeme od srpnja, gostiju ima: trenutno ih je 17 tisuća. Taj kolovoški rezultat zasad je nešto bolji od prošlogodišnjega. Kišno ljeto treba nam biti dokaz da nisu sunce i more jedino što privlači turiste i da na tome dalje treba raditi. Javlja Vesna Korić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.