Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječani će skijati kraće, u jeftinijim aranžamanima

20.12.2014.

10:19

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U tjednu uoči službenog početka skijaške sezone u većini inozemnih skijališta po Europi agencije bilježe nastavak pozitivnih trendova prodaje ski aranžmana, očekujući da će do kraja sezone ta prodaja biti viša i do 30 posto u odnosu na prošlu sezonu! Imaju li se čime hvaliti riječke agencije?

Neki su mediji objavili da je i u Hrvatskoj u porastu prodaja skijaških aranžmana. U riječkim poslovnicama spominjanih agencija ovu tvrdnju demantiraju.

Umjesto rujanskih rezervacija, kako je to bilo prethodnih godina, zbog nestašice snijega ljudi se za skijanje odlučuju sve kasnije, gotovo u posljednji tren. Neki štede cijelu godinu, neki plaćaju kartcama, ali zainteresiranih nema više nego prethodnih sezona.

Mediji pretjeruju, tvrdi većina, a u agencijama potvrđuju da su izražene suprotnosti: postoji interes za kraće i najjeftinije aranžmane te za one najskuplje, a sredine nema kao ni srednjega građanskog sloja. Javlja Lea Domijan Fišter:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.