Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječani donirali vrijedan aparat Dječjoj bolnici Kantrida

03.02.2014.

14:24

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hematoonkološkom odjelu Klinike za pedijatriju riječkog KBC-a poklonjen je medicinski aparat za kapilarno vađenje krvi, vrijedan 80 tisuća kuna. Sredstva su se prikupljala u riječkom Zapadnom trgovačkom centru i frizerskom salonu „Danijela" tijekom dobrotvorne akcije „Jedna kuna je dovoljna".

Prednost kupljenoga medicinskog aparata je što se njime malim pacijentima s malignim bolestima krv vadi na krevetu i nalazi su gotovi za nekoliko sekundi, pojašnjava pročelnica  hematoonkološkog odjela Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka Jelena Roganović.

Posjetitelji ZTC-a i frizerskog salona „Danijela" donirali su po kunu ili više, a u kaciji su sudjelovale i poznate javne osobe iz Rijeke. Pomagalo je i četrdesetak volontera iz udruga Krugovi iz Zagreba i Grad na gori iz Krka. Tijekom prosinca od posjetitelja ZTC-a prikupljeno je 70 tisuća kuna, a u frizerskom salonu dodatnih 10 tisuća. Javlja Biserka Belić: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.