Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječka oporba složno za ekološko gospodarenje otpadom

29.01.2014.

11:31

Autor: Saša Vuksan / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svih pet riječkih oporbenih stranaka predložilo je tematsku sjednicu gradskog vijeća o pokretanju ekološkog sustava gospodarenja otpadom, podržavajući tako Krizni eko stožer Marišćina.

Akcija mladih, Lista za Rijeku, Hrvatska demokratska zajednica, Hrvatski laburisti i Primorsko-goranski savez složno traže hitno provođenje studije koju je za područje grada Rijeke i okolice napravio stručni tim Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Zahtjev s potpisima oporbenih vijećnika kojim traže sazivanje tematske sjednice u roku od 15 dana danas će predati predsjednici gradskog vijeća. Predlažu da na sjednici uz Eko stožer budu i autori studije te predstavnici Čistoće.

Kao građani i Vijećnici ne možemo ignorirati ekološke, ekonomske i zdravstvene koristi koje će nam donijeti uvođenje ekološkog sustava odvajanja otpada i posebno mogućnosti zapošljavanja i razvoja novih zelenih tehnologija vezanih uz recikliranje, što je u teškoj ekonomskoj situaciju u kojoj se naš grad nalazi vrlo važno posebno naglasiti, stoji u priopćenju riječke oporbe. Također pozivaju i vijećnike vladajuće koalicije da podrže ovu inicijativu te da se pridruže u nastojanju da Rijeka postane prvi veliki grad u Hrvatskoj koji će uvesti ekološki sustav gospodarenja otpadom. Poslušajte prilog Saše Vuksana:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.