Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki Crveni križ Slavoniji poslao 70 tona pomoći

23.07.2014.

12:45

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od 19. svibnja do danas riječki je ogranak Crvenoga križa za poplavljena područja prikupio oko 70 tona humanitarne pomoći. Još jedna vrijedna donacija i danas kreće put istočne Slavonije.

Danonoćno prikupljanje hrane odjeće i higijenskih potrepština, tjednima otkako je istočni dio Hrvatske te Bosnu i Hercegovinu i Srbiju pogodila poplava, rezultiralo je s oko 70 tona donacija koje je riječki Crveni križ poslao u poplavljena područja. Najviše su pomagali građani, a unatoč ogromnoj količini donacija, problema sa skladištenjem u Rijeci nije bilo - Crveni križ ima četiri svoja skladišta.

Novinari su predsjednicu Crvenoga križa Rijeke Kim Anić upitali jesu li donirani proizvodi završavali na policama trgovina. Koliko ja znam, nisu. Na to posebno pazimo, ali ja ne mogu staviti ruku u vatru, rekla je Anić. Pomogli su i brojni volonteri, posebno klub darivatelja krvi Sto kapi koji će otići u Slavoniju kako bi pomogli stanovništvu u obnovi kuća. 

Zadnja pošiljka pomoći prema Slavoniji kreće danas - dva kombija sanitarnoga materijala, deka, čizama, dezinfekcijskih sredstava, radnih odijela i baterija, sve to vrijedno oko 25 tisuća kuna, darovao je Elektromaterijal. Javlja Blanka Uzelac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.