Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki pogled prema Zapadnoj obali i Gazi

01.08.2014.

11:56

Autor: Saša Vuksan / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sukobi Izraelaca i Palestinaca u pojasu Gaze iz dana u dan odnose brojne živote. Prije godinu dana, dvoje je Riječana na Zapadnoj obali provelo dva mjeseca snimajući dokumentarac "Naseljenici - naši novi susjedi s puškama". Uz prisjećanje na razgovor iz rujna, donosimo i reakcije na današnje stanje.

Redateljica Barbara Babačić i kamerman Branko Manzin snimali su na Zapadnoj obali dokumentarni film u kojoj su Palestinci ispričali svoju stranu tragične priče, koja je zadnjih tjedana u nedalekom pojasu Gaze odnijela više od 1.300 palestinskih života. Na Zapadnu obalu za sada ne padaju granate, ali život im nije puno dalje od pakla.

Sa snimateljem Brankom Manzinom razgovarali smo početkom rujna prošle godine, nakon prikazivanja filma Naseljenici - naši novi susjedi s puškama na Liburnia film festivalu. Podsjetimo se što nam je ispričao, a od redateljice Barbare Babačić saznajemo što je s filmom sada, kakve su reakcije iz svijeta te što joj danas kažu Palestinci, među kojima i oni iz Pojasa Gaze s kojima je u stalnom kontaktu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.