Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki stomatolog besplatno liječi siromašne u Keniji

12.02.2014.

17:04

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Liječnik dentalne medicine Marko Perković iz Rijeke odlučio je pomoći stanovnicima Subukija u Keniji - tamo će otvoriti zubarsku ambulantu i besplatno popravljati zube siromašnim stanovnicima afričkog sela.

Kontakt u Keniji mu je katolički misionar u Subukiju, fratar Miro Babić, a ambulanta će se nalaziti u prostorijama katoličke misije. Zubarska oprema trebala bi ovih dana iz riječke luke krenuti prema Africi i stići u Sumbuki, koji je oko 1200 kilometara udaljen od Nairobija, pa će putovanje trajati najmanje mjesec dana.

Kad oprema stigne u selo, dr. Perković krenut će u Keniju, opremiti zubarsku ordinaciju i postaviti uređaje te početi besplatno pružati stomatološke usluge, što ih siromašni stanovnici sela, budući da nemaju nikakvo zdravstveno osiguranje, inače moraju plaćati.

Zamisao mu je da se u dobrotvorni rad uključe i drugi stomatolozi koji to žele, pa ih poziva da mu se jave - kontakt mogu saznati na njegovoj internetskoj straniciO budućem dobrotvornom radu u Keniji, s dr. Perkovićem razgovara Biserka Belić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.