Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječko kazalište mladih „KAMOV“ ponovno domaćin festivala Assitej!

09.09.2022.

10:27

Autor: Radio Rijeka

Assitej predstave

Assitej predstave

Foto: PR / HNK Ivan pl. Zajc

Riječko kazalište mladih Kamov koje od 2017. djeluje pri Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca Rijeka ugostit će 12 dramskih studija iz cijele Hrvatske! 

Upravo Kamovci su domaćini 24. susreta profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ što će se održavati od 13. do 17. rujna u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.


Na Festivalu koji se po drugi puta zaredom održava u Rijeci, sudjeluju: Teatar Tirena, Dramski studio Dada Kazališne družine Pinklec, Dramsko-lutkarska radionica Donatolina Lutkarskog kazališta Zadar, Dramski studio Kazališta Virovitica, Skupina Tini Bjelokaz Bjelovarskog kazališta, Dramski studio „Ivana Jelić“ HNK u Šibeniku, Dramski i plesni studio INK-a, Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula, Učilište Zagrebačkog kazališta mladih, Max teatar, Zaprešić, Dramski studio mladih Hvar, Kazališni studio mladih HNK u Varaždinu, Dramski studio Satiričkog kazališta Slavonski Brod u suradnji s Kazališnom družinom „Ivana Brlić-Mažuranić“. 


Osim predstava, tijekom festivalskog tjedna održat će se i popratni program za djecu i mlade: dramske i plesne radionice, razgovori nakon predstave, a posebnost je i što će ove godine osim stručnog žirija, o predstavama odlučivati i dječji žiri kojeg čine polaznici dramskog studija RKM Kamov. Kamovci će se, osim u ulozi žirija, naći i u ulozi domaćina i voditelja festivala!


Ulaz na sve predstave je besplatan, no ulaznice valja rezervirati putem maila na rkm.kamov@gmail.com. 


S voditeljicom dramskog studija RKM Kamov Nikolinom Hrga razgovarala je Tatjana Sandalj:

Nikolina Hrga

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.