Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: Gotovo tri milijuna kuna za socijalnu skrb

04.03.2014.

16:02

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dva milijuna i 726 tisuća kuna iz proračuna Grada Rijeke namijenjeno je socijalnoj skrbi, a sufinancirat će se hospicij, služba traženja, klubovi umirovljenika, programi cjeloživotnog učenja, pomoć starijima u kući te sklonište za žrtve nasilja.

Gradonačelnik Vojko Obersnel danas je potpisao ugovore s predstavnicima UZOR-a, Crvenog križa, Domova zdravlja i starijih osoba "Kantrida", Matice umirovljenika i Sveučilišta u Rijeci.

Više od šest stotina obitelji uključeno je u program kojega samo Ministarstvo pravosuđa ne bi uspjelo pokriti, doznajemo od Daniela Antunovića, predsjednika udruge UZOR koja pomaže žrtvama nasilja. Zahvaljujući pomoći Grada Rijeke moguća je i skrb o 450 starijih osoba u njihovim kućama – pogotovo onima s malim mirovinama.

Poslušajte što su nam pri potpisivanju ugovora rekli ravnateljica Doma „Kantrida" Marija Maras te predsjednik udruge UZOR Daniel Antunović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.