Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: kreće pilot projekt besplatnog prijevoza onkoloških bolesnika na terapiju

27.03.2023.

14:35

Autor: Josip Krmpotić

Klinika za radioterapiju i onkologiju, KBC Rijeka

Klinika za radioterapiju i onkologiju, KBC Rijeka

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Grad Rijeka, u suradnji s Autotrolejem, od 3. travnja pokreće pilot projekt prijevoza onokoloških pacijenata na terapiju u KBC Rijeka: od ponedjeljka do petka od 7:30 do 21 sat, s dva vozila prevozit će pacijente od njihovih kuća ili stanova na području Grada Rijeke do ulaza u Kliniku za radioterapiju i onkologiju.

Prijevoz je basplatan, a želja je da pilot projekt postane trajnoga karaktera i za njega je iz gradskog proračuna za ovu godinu izdvojeno više od 65 tisuća eura.


Predbilježbe pacijenata bit će moguće kod koordinatora klinike, a u prvoj fazi prevozit će samo pacijente koji obavljaju terapiju u Dnevnoj bolnici, kroz koju inače prođe 100 do 120 pacijenata.


Među prvima u Hrvatskoj, Grad Rijeka se odlučio pokrenuti projekt od koga puno očekuje. Što o njegovu značaju kaže v.d. predstojnica Klinike za radioterapiju i okologiju KBC-a Rijeka dr. Ivana Mikolašević, poslušajte:

Pilot projekt koji će pomoći brojnim pacijentima

Karla Mušković, Goran Palčevski, Alberto Kontuš, Ivana Mikolašević pred novinarima

Karla Mušković, Goran Palčevski, Alberto Kontuš, Ivana Mikolašević pred novinarima

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.