Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka u znaku jedrenja - počela 15. Fiumanka

13.06.2014.

14:37

Autor: Jelena Butković / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Posada Hrvatske radiotelevizije najbolja je nakon prvoga dana plova na Europskoj medijskoj regati u okviru 15. Fiumanke. Plovi se i sutra, kada se na glavnoj regati Fiumanke očekuje više od 200 jedrilica.

Jedrimo na Opatiji i Jezerima            Ekipa HRT Radio Rijeke jedriličarsko umijeće pokazuje na ACI-jevu brodu Opatija, a posada Hrvatske radiotelevizije jedri na Jezerima.

Riječku luku okupirale su jedrilice, tradicionalno u danima kada se slavi gradski zaštitnik, sveti Vid. Petnaesto izdanje popularne jedriličarske regate Fiumanke danas okuplja 11 ekipa medijskih kuća iz Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Slovenije te mješovitu posadu  predstavnika televizija iz jugoistočne Europe.

Posada Hrvatske radiotelevizije najbrže je jedrila prvoga dana plova Europske medijske regate. Drugo mjesto pripalo je Televiziji Koper, a treće Mađarskoj televiziji. Po vjetru koji je puhao do 10 čvorova, svi su uživali u jedrenju, a to je bilo i najvažnije. Ekipa Radio Rijeke imala je problema s jedrom koje će do sutrašnjeg plova biti popravljeno ili zamijenjeno.

Jučer navečer iz Malog Lošinja prema Rijeci krenule su posade Liburnijske regate, dok su natjecatelji na Rotary Fiumanki jučer iz Rijeke odjedrili prema Malinskoj te se danas vratili u Rijeku. 

Velika završnica Fiumanke je sutra, kada se jedri od Rijeke preko Kostrene do Omišlja na Krku, a očekuje se dvjestotinjak jedara u različitim kategorijama. Prvi put u 15-godišnjoj tradiciji, Fiumanka ima i zemlju partnera - to je Grčka, koja još do kraja mjeseca predsjeda Europskom unijom.

Jedriličari su u petak imali sreće s vjetrom, a umjerena bura i sutra će puhati u Riječkom zaljevu, a jedini problem mogla bi stvoriti mogućnost kratkotrajne kiše ili pljuska. Europsku medijsku regatu pratila je Jelena Butković:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.