Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: Značajan porast gospodarskog kriminala

11.03.2014.

14:45

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U 2013. godini Policijska uprava Primorsko-goranska riješila je 74 posto kaznenih djela. Sav je kriminalitet u padu, osim gospodarskoga koji je za čak 149 posto veći u odnosu na godinu ranije.

Najviše je bilo slučajeva mita te zloporabe položaja i ovlasti. Policijska uprava sigurnosno stanje 2013.  ocjenjuje dobrim. Policija i gradonačelnik Vojko Obersnel ističu dobru međusobnu suradnju, ponajviše putem zajedničkog Vijeća za prevenciju. Najavili su da će do kraja ožujka otvoriti zajednički info-centar gdje će građani dobiti sve informacije o sigurnosti.

Iz  izvješća o sustavu zaštite i spašavanja izdvaja se  podatak da je bilo manje intervencija nego 2012. Godine,  a najveća akcija bila je 11. studenoga prošle godine, kad je Rijeku poharala orkanska bura. Tada su bile ozlijeđene 34 osobe, od kojih je osmero zadobilo teške tjelesne povrede.

Riječka stanica Hrvatske gorske službe spašavanja prošle je godine imala 54 akcije spašavanja, od čega samo dvije u Rijeci. Grad Rijeka će ove godine njihove aktivnosti poduprijeti s 200 tisuća kuna, a bez naknade im je ustupljeno zemljište za izgradnju heliodroma. S kolegija gradonačelnika javlja Lea Domijan Fišter:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.