Hrvatski radio

Radio Rijeka

RollTee: riječka ideja za novi svjetski modni brend

24.01.2014.

13:49

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Četveročlani dizajenerski tim iz Rijeke pokrenuo je startup ''RollTee'', liniju majica proizvedenih od ekoloških materijala što ih dizajniraju autori iz cijelog svijeta. Sjedište tvrtke je u Rijeci, koriste konoplju uzgojenu u Kini, a proizvodnja i distribucija su organizirani u SAD-u.

RollTee linijom T-shirt majica što ih dizajniraju umjetnici iz cijelog svijeta, žele konoplju vratiti na svjetsku mapu industrijskog tekstila. Naime, industrijska konoplja je u većini zapadnih zemalja zabranjena u istom paketu sa srodnom joj marihuanom. Industrijska vrsta nema halucinogenih svojstava, ali je višestruko korisna za tlo na kojem se uzgaja, a relativno ju je lako uzgajati bez pesticida, herbicida ili fungicida.

Tkanina od konopljina vlakna ima posebne karakteristike: otklanja vlagu s tijela, odbija mikrobe i štetna zračenja, hladi ljeti i grije zimi. Konoplja za RollTee majice uzgojena je na ekološki način, a trenutno je u ponudi više od 60 različitih dizajna koje možete naručiti.

U projekt se možete uključiti kupnjom majice, ali i originalnim dizajnom, ako se svidi utemeljiteljima tvrtke. Za pokretanje cijele priče nije im trebalo više od 20 tisuća kuna, tvrdi Bojan Majnarić:  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.