Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ruska tvrtka preuzima dionice Jadranke

27.01.2014.

12:57

Autor: Hina / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tvrtka Beta Ulaganja danas je objavila javnu ponudu za preuzimanje svim dioničarima društva Jadranka d.d. hoteli i trgovina iz Malog Lošinja, u kojoj se obvezuje platiti 700 kuna po dionici.

Danas Beta Ulaganja posjeduju 50,18 posto dionica Jadranke iz čega proizlazi zakonska obveza za javnu ponudu za preuzimanje tog društva. Ponuda za preuzimanje odnosi se na sve redovne dionice Jadranke koje zadovoljavaju propisane uvjete, a rok trajanja ponude je 28 dana, počevši od objavljivanja u Narodnim novinama i na Zagrebačkoj burzi.

Beta Ulaganja osnovana su krajem 2012. u Zagrebu radi ulaganja u turističke projekte u Sredozemlju. Njihov osnivač i vlasnik je UK Promsvyaz, jedno od vodećih društava za upravljanje investicijskim fondovima u Rusiji, koje uz nekoliko otvorenih i zatvorenih fondova upravlja i jednim od vodećih mirovinskih fondova u toj zemlji, a vlasnici su i Promsvyazbanke, jedne od vodećih ruskih banaka.

Narednih godina Beta Ulaganja kao strateški investitor planiraju uložiti dodatna sredstva potrebna za podizanje kvalitete ponude i razvoj poslovanja Jadranke, prije svega za podizanje kvalitete postojećih smještajnih kapaciteta, uvođenje novih usluga te jačanje marketinga radi iskoraka na nova emitivna tržišta.

Podržavaju njihove aktualne planove, a spremni su podržati ulaganja Jadranke u izgradnju marine, golf igrališta, proširenje zračne luke i druge razvojne projekte, koji će ponudu Jadranke i Malog Lošinja unaprijediti na veću kvalitativnu turističku razinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.