Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Ruting" i "Adria Mia" među najuspješnijim poduzetnicima Hrvatske

02.12.2014.

13:28

Autor: Olivera Vinković, Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zastupnik Honde u Rijeci dobitnik je nagrade u kategoriji najboljih malih i srednjih poduzetnika iz pet regija Hrvatske.

U Zagrebu su sinoć nagrađeni najbolji mali i srednji poduzetnici iz pet regija Hrvatske, u završnoj manifestaciji Poslovnog uzleta u organizaciji Poslovnog dnevnika. U Primorsko-goranskoj županiji dva su dobitnika: Adria-mia i Ruting d.o.o.

Poslovnim uzletom želi se promovirati malo i srednje poduzetništvo, koje čini preko 98 posto svih subjekata, a mali i srednji poduzetnici sudjeluju s preko 50 posto u stvaranju BDP-a te zapošljavaju više od 60 posto svih radnika. Poslovni uzlet predstavlja krunu nastojanja u podupiranju pozitivne poduzetničke klime i trajne promjene percepcija poduzetništva u Hrvatskoj, naglasio je glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović.

Direktoru Honda Rutinga u Rijeci Nikoli Ivoševiću na poleđini posjetnice stoji zanimljiv citat :"Naša misija su proizvodi najveće kvalitete, razumne cijene, na zadovoljstvo Honda klijenata širom svijeta" (Soichiro Honda, 1956.). Zanimljivo je da je u Rijeci snimljen spot za novi model automobila tog proizvođača, koji je na YouTubeu prikupio zavidan broj pogleda.

Tvrtka Adria Mia sa sjedištem u Kastvu već se 13 godina bavi uslužnim djelatnostima - trgovinom na malo i mjenjačkim poslovanjem. Poslušajte razgovor s Nikolom Ivoševićem iz Rutinga te vlasnikom i direktorom tvrtke Adria Mia Marinom Urodom:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.