Hrvatski radio

Radio Rijeka

S temperaturama raste i smrad Marišćine

04.07.2014.

11:16

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mještani Općine Viškovo opet se žale na nesnosan smrad koji dolazi s Marišćine. Zatvaraju prozore i po tko zna koji put ne mogu slobodno disati.

Zadnjih deset dana živimo u nepodnošljivim uvjetima, tvrdi Josip Katalinić iz Udruge Krizni eko stožer Marišćina: u 20 sati dolazi smrad koji traje do jutarnjih sati, a nervoza kod ljudi poprilično raste

U Udruzi očekuju da DORH napokon podigne i drugu optužnicu, da se situacija ponovo pokrene, jer već postoji presuda iz 2012. godine. Ako ne budu oni, Katalinić kaže da će biti prisiljeni sami krenuti u pravne akcije. 

U Čistoći se čude da je ponovo došlo do pojave smrada, ističe Katalinić i dodaje da su u toj tvrtki puni razumijevanja, ali: Mi ne vjerujemo da su oni u stanju to popraviti, jer nisu u posljednje dvije godine. Problem je, kaže Katalinić, definitivno u lokaciji i loše napravljenoj studiji utjecaja na okoliš. 

Treba promijeniti koncept gospodarenja otpadom, upozorava Katalinić i dodaje da političari ne žele priznati da su napravili ogromnu glupost. A sada, ili će iseliti smetlište ili će iseliti nas. Ja ne vidim treću opciju, zaključuje Josip Katalinić iz Udruge Krizni eko stožer Marišćina. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.