Hrvatski radio

Radio Rijeka

Samoa i Fužine već su u Novoj

31.12.2014.

12:36

Autor: Joso Krmpotić / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stanovnici južnopacifičkih otočja Samoe i Kiribatija prvi su ušli u 2015. godinu, u 11 sati po srednjoeuropskom vremenu. Petnaesti put podnevni ispraćaj Nove organiziran je u Fužinama, a veselo je bilo u isto vrijeme i u Kastvu.

Pod Ložom u Kastvu do 14 sati traje humanitarno ''Zadnje polne va Kastve'' na 365 metara. Sredstva će donirati socijalno ugroženim stanovnicima Kastva i Domu za nezbrinutu djecu ''Ivana Brlić Mažuranić'' u Lovranu.

Jubilarni, 15. put zaredom, Turistička zajednica općine Fužine organizirala je jedan od najmasovnijih podnevnih ispraćaja stare godine - ove godine okupilo se sedam tisuća ljudi. U Fužinama nitko ne ostaje gladan ni žedan: kobasice u pecivu i hektolitri kuhanog vina... na 730 metara nad morem i na -7°C.

Točno u podne, velikim vatrometom obilježen je odlazak Stare i dolazak Nove, a prije toga, posjetitelji Fužina snimljeni su za 445. Milenijsku fotografiju vodičkoga majstora fotografiranja Šime Strikomana: velika ''živa jelka'' je dimenzija 40 sa 60 metara. 

Dobar ritam, ''Auswinkl musikanti'' i ''Kocka šećera'', pjenušac, pa čak i oba predsjednička kandidata i gomila dobrih želja preplavili su Fužine.

Josip Krmpotić zabilježio je djelić atmosfere, a sugovornici su mu bili načelnik Općine Fužine Marinko Jakovljević, predsjednik Vaterpolo kluba ''Primorje'' Predrag Sloboda, vodički fotografski virtuouz Šime Strikoman i jedna draga gošća s Hreljina koja je sve ove godine dolazila u Fužine da bi staroj rekla "hvala". Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.