Hrvatski radio

Radio Rijeka

SDP pokrenuo više inicijativa za Gorski kotar

16.03.2014.

16:48

Autor: Branka Malnar / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstavnici primorsko-goranskog SDP-a ustvrdili su danas da je Zakon o brdsko-planinskom području iz 2002., koji je puno pomogao Gorskom kotaru, bio donesen na prijedlog i inicijativu te stranke, demantirajući da je predlagatelj tog zakona bio Primorsko-goranski savez.

Potvrdili su to i dvojica zastupnika SDP-a iz četvrtog saziva Sabora, Vladimir Šepčić i Dragutin Vrus. Vrus je inicirao donošenje zakona kojim se željelo, stvarajući bolje uvjete života, zaustaviti depopulaciju gorskih područja Hrvatske, a danas je upozorio da se novim Zakonom o brdsko-planinskom području sprema nešto što Goranima ne odgovara.

Na pitanje što će SDP učiniti da Vlada donese poseban zakon o Gorskom kotaru, potpredsjednik primorsko-goranske Županijske organizacije SDP-a Erik Fabijanić odgovorio je da je pokrenuto više inicijativa, posebice u dijelu poreznih odredaba, kao i u vezi s prijedlogom novog zakona o regionalnom razvoju, koji bi trebao biti usvojen i stupiti na snagu do početka sljedeće godine. 

O Gorskom kotaru uvijek smo brinuli, posebice sada nakon ogromnih šteta prouzročeno vremenskim nepogodama i nastojat ćemo pomoći konkretnim mjerama, rekli su sudionici današnje konferencije najavivši da će o tome raspravljati na idućoj Županijskoj skupštini 27. ožujka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.