Hrvatski radio

Radio Rijeka

Seniorski ekspertni tim za izlaz Rijeke iz gospodarske stagnacije

11.03.2014.

15:17

Autor: Olga Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od danas pri Županijskoj komori Rijeka djeluje Seniorski ekspertni tim. Poput svjetskih „anđela", nastojat će svoje dugogodišnje znanje i iskustvo staviti na raspolaganje onima koji donose značajne poslovne odluke.

Na popisu su 23 poznata imena iz riječkoga gospodarstva, a za predsjednika su jednoglasno izabrali bivšega direktora Jadrolinije Slavka Lončara. Uvjeti za članstvo su da više nisu u aktivnome radnom odnosu te da su ostavili prepoznatljiv trag stručnjaka u gospodarstvu.

Za razliku od svjetskih poslovnih anđela koji u projekte ulažu i svoj kapital, SET-ovci ulažu besplatne savjete. Ukoliko ih poslodavac angažira za daljnji rad, onda je plaćanje stvar međusobnog dogovora. Komora im na raspolaganje daje prostor i svoje baze podataka, a plaćat će im dnevnice i putne troškove za rad izvan mjesta prebivališta. 

Na mladima svijet ostaje, a na starima opstaje, moto je Seniorskoga ekspertnoga tima koji će se, kako su najavili, prije svega založiti za riječki izlaz iz stagnacije. Javlja Olga Mandić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.