Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sindikat zdravstva Hrvatske traži smjenu Plazonića i Ružića!

19.07.2022.

Zadnja izmjena 12:13

Autor: Robert Ferlin

Predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske (podružnica Rijeka) Radmila Čahut Jurišić

Predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske (podružnica Rijeka) Radmila Čahut Jurišić

Foto: HRT / IMS

Teške optužbe na rad Uprave i Upravnog vijeća KBC-a Rijeka iznijela je danas Predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske Radmila Čahut Jurišić!

Problemima u zdravstvu čini se nikad kraja! Nakon brojnih poteškoća vezanih uz primarnu zdravstvenu zaštitu, te nakon jučerašnje najave liječnika kako će zbog koeficijenata raditi samo normativ, čini se kako je na pomolu afera vezana uz riječki Klinički bolnički centar.


"Zbog niza nezakonitosti u radu Uprave i Upravnog vijeća KBC-a Rijeka od ministra Vilija Beroša, tražimo hitnu smjenu predsjednika Upravnog vijeća Željka Plazonića i razrješenje Alena Ružića s mjesta ravnatelja KBC-a Rijeka", poručeno je na konferenciji u Sindikalnom domu Franjo Belulović. 


Predsjednica Sindikata zdravstva Radmila Čahut Jurišić istaknula je kako su ministru Berošu ovaj zahtjev uputili 12. srpnja te je rekla kako već godinu i pol dana upozoravaju na nezakonitosti u radu koje su započele s nezakonitim odabirom Alena Ružića na mjesto ravnatelja KBCa Rijeka, a nastavilo se s protustatutarnom izmjenom i dopunom Pravilnika o unutarnjem ustroju i sistematizaciji radnih mjesta kako bi se moglo nezakonito kadrovirati i pogodovati nekim osobama, . Kao primjer, Čahut Jurišić navodi poziciju Rukovoditelja tehničke službe na koju je, uz sedam zaposlenih inženjera, postavljena osoba s diplomom kriminaliste i ugovorom o radu na mjestu vozača. 


Dokumentirani slučaj proslijeđen je Državnom inspektoratu te je poslana kaznena prijava DORHu. 


Detaljnije o cijelom slučaju poslušajte Radmilu Čahut Jurišić:


Radmila Čahut Jurišić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.