Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Sloboda zvuka" - prosvjed zbog stanja na glazbenoj sceni

07.06.2014.

18:39

Autor: Ivica Vrkić / Nina Deranja

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Umrtvljeni "Palach" i otkazivanje "Ritma s mora" potaknuli su skupinu Riječana da upozore ostale građane i vlast na nezainteresiranost kada je u pitanju klupska i općenito glazbena scena u našem gradu.

Zbog trenutnog stanja na riječkoj klupskoj sceni te nezainteresiranosti i sporosti gradskih struktura u rješavanju problema, nezadovoljna grupa građana Rijeke organizirala je danas mirni prosvjed pod nazivom Sloboda zvuka. Uz probleme kluba Palach, koji već dugo nije u funkciji, povod prosvjedu je i nedavno otkazivanje festivala Ritam s mora zbog intervencije sedmoro građana Pećina.

Organizatori prosvjeda pozvali su sve Riječane na okupljanje ispred Palacha u 15:30, a došlo je tek četrdesetak, uglavnom mladih ljudi. Prema planu, preko Korza su mirno i bez transparenata odšetali prema Kontu i dalje Šetalištem XIII. divizije do plaže na Pećinama, gdje se trebao održati Ritam s mora. Održan je i kratak performans - sudionici su svoje nezadovoljstvo iskazali šutnjom, lijepeći preko usta crnu ljepljivu traku.

Prilično malen broj prosvjednika više je nego dobra ilustracija riječkog stanja svijesti. Drago mi je da su nam se pridružili i stanovnici Pećina koji ne podržavaju odluku o otkazivanju festivala Ritam s mora, rekao je Nikola Jovanović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.