Hrvatski radio

Radio Rijeka

Smjena turista i gužve na cestama

19.07.2014.

17:19

Autor: Hina / O. Vinković / B. Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Preko graničnih prijelaza u Rupi i Pasjaku u Hrvatsku je danas do 13 sati ušlo 32.000 putnika, a izašlo oko 13.600 osoba. Izlaz vozila i putnika očekivano je pojačan poslijepodne. Promet je pojačan na svim cestama koje povezuju unutrašnjost i Primorje.

U tijeku je jedan od prometno najintenzivnijih vikenda zbog znatno pojačanog dolaska turista, ali i njihova povratka s ljetovanja, pa je na cestama Primorsko-goranske županije pojačan promet, posebno u smjeru turističkih središta i prema Dalmaciji.

Pojačan je ulaz na oba veća granična prijelaza u Primorsko-goranskoj županiji. Kako doznajemo od granične policije, od ponoći do 13 sati u Hrvatsku su preko Rupe i Pasjaka ušla 8.672 osobna automobila te 122 autobusa. Ukupno je to oko 32 tisuće putnika. Do 17 sati na ulasku je zabilježeno 14.525 vozila.

U isto vrijeme, preko Rupe i Pasjaka našu je zemlju napustilo 4.087 automobila i 28 autobusa, ukupno oko 13.600 osoba. Kako se i očekivalo, izlazak je značajno pojačan poslijepodne, pa su na Rupi i Pasjaku od ponoći do 17 sati zabilježena 8.323 vozila koja napuštaju Hrvatsku.

Prometne gužve od jutra se stvaraju i na prilazima Krčkom mostu, duž Jadranske magistrale, na riječkoj zaobilaznici, na Istarskom ipsilonu i u trajektnim lukama. Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.