Hrvatski radio

Radio Rijeka

Smjena u Novom listu: Klarin umjesto Kneževića

27.08.2014.

12:44

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na sjednici Nadzornog odbora u Novom listu smijenjen je predsjednik uprave Gordan Knežević. Na njegovo mjesto došao je dosadašnji direktor Zadarskog lista Neven Klarin.

Smjenu Gordana Kneževića s mjesta predsjednika uprave Novog lista predložio je član uprave i većinski vlasnik tvrtke Albert Faggian. Na Kneževićevo mjesto sada je došao član uprave Zadarskog lista Neven Klarin, i to prema Faggianovu prijedlogu. Do smjene je došlo zbog navodnih neslaganja oko vođenja tvrtke, posebno kada je riječ o predstečaju u kojem se Novi list nalazi.

To je izazvalo nezadovoljstvo među zaposlenima, članovima sindikata i nadzornog odbora jer je Zadarski list dio Faggianovog koncerna, ali i duguje Novom listu više od milijun kuna. Predstavnik radnika u Nadzornom odboru Damir Cupać nepojmljivim smatra da novi predsjednik uprave ne dođe u tvrtku nakon imenovanja, kao ni da ne dostavi nikakav program rada.

Glavni povjerenik Sindikata novinara u Novom listu Marinko Glavan kaže da je ovo još jedan od poteza vlasnika tvrtke koji je teško objasniti, no ne protivi se smjeni Kneževića jer ionako nije radio posao kako je trebao. Dosadašnji predsjednik uprave Novog lista Gordan Knežević, pak, ističe kako poslovanje nije razlog njegove smjene te da su riječke novine u zadnje tri godine poslovale pozitivno. Javlja Blanka Uzelac:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.