Hrvatski radio

Radio Rijeka

Snijeg zabijelio Rijeku i okolicu

28.12.2014.

11:26

Autor: Josip Krmpotić / Damir Pijaca

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na području gotovo cijele Primorsko-goranske županije obavezna je uporaba zimske opreme.

Najviše problema jutros ima na području Klane i Studene, koje su zbog snijega i leda ostale i bez autobusne veze, a dobar dio noći i jutra to je područje bilo i bez struje.

Monteri HEP-a su na terenu od Rupe, Lipe i Škalnice do Klane i Studene. 

Iz Zimske baze Ceste Rijeka s Gornjeg Jelenja informacija da je u tijeku širenje svih cesta. Najbitnije je da su sve čiste, a dodatne probleme bi mogla stvoriti bura, naravno u vidu snježnih zapuha! 

Na Platku je 40-tak cm snijega, cesta je čista, no žičare ne rade.

Službeni podaci za Rijeku govore o 2 cm snijega dok je najviše snijega izmjereno u najvišem naselju u Hrvatskoj, Begovom Razdolju - 32 cm. 

STANJE U PROMETU

Autobusi
Autotroleja:

- lokalne linije: prometuju uredno

- županijske linije:

L 26 - do marketa u Hreljinu

L 11 - do Saršona

L 20 - do Gornji Sroki (Studena i Klana zaleđena prometnica)

L 21  - do Gornji Sroki (Kudeji i Brnčići prometnice nisu očišćene)

L 22 - do Permana

L 23 - do Permana i Brešca (ne idu u Mune)

Zbog orkanske bure za sav je promet zatvorena Jadranska magistrala (DC8) od Bakra do Senja. Samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, te Jadranska magistrala (DC8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali (DC8) od Senja do Karlobaga dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Istri, Lici, Dalmaciji, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te na dionici autoceste A7 GP Rupa-čvor Matulji i na cijelom Istarskom ipsilonu (A8 i A9). Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

U prekidu su:
- trajektne linije: Lopar-Valbiska i Sućuraj-Drvenik;
- katamaranske linije: Rijeka-Mali Lošinj i Rijeka-Rab-Novalja;
- brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

Zbog olujne bure trajekt na liniji Brestova-Porozina prevozi samo osobna vozila i kamione do 3 tone.

Stanovnica Begovog Razdolja Marica Francišković, usporedila je nekadašnje sa sadašnjim zimama u tom mjestu dok glasnogovornica Stožera zimske službe grada Rijeke Kristina Prijić govori o autobusnim linijama. Iz Delnica se javila Branka Malnar:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.