Hrvatski radio

Radio Rijeka

11:53 / 09.10.2014.

Autor: Olivera Vinković

Solidarni smo na djelu

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tradicionalna akcija ''Solidarnost na djelu'' ove godine odvija se 42. put. Kao zahvala svima koji su donacijama pomogli poplavljenim područjima, ove godine pod nazivom ''Priča za pet''. Aktivisti Crvenog križa su na Jadranskom trgu danas sve do 16:30.

Riječki Crveni križ prikupio je 26 tisuća kuna novčane pomoći i 35 tisuća kilograma odjeće za pomoć poplavljenima. Zahvaljujući velikom odzivu  građana koji su proteklih mjeseci donirali odjeću i obuću, ona se u akciji Solidarnost na djelu ne prikuplja.

Na riječkom Jadranskom trgu Crveni križ prikazuje aktivnosti kojima se bavi tijekom čitave godine: mjerenje krvnog tlaka, radionice za učenike za prevenciju ovisnosti, radionice i demonstracije pružanja prve pomoći, animacija dobrovoljnih darivatelja krvi.

Akcija Solidarnost na djelu ove godine odvija se uz moto Pomozimo stanovništvu poplavljenih područja Republike Hrvatske, a vi možete pomoći, primjerice, kupnjom označivača za knjige u simboličnoj vrijednosti od 5 kuna. Poslušajte izjavu predsjednice Štaba za provođenje akcije Belinde Dobrec:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.