Hrvatski radio

Radio Rijeka

SOS telefon grada Rijeke, hitna pomoć u kriznoj situaciji

30.01.2014.

14:14

Autor: Biserka Belić / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Volonteri Udruge SOS telefon – grad Rijeka za pomoć žrtvama nasilja, osnovane još 1991., spremno čekaju pozive svaki dan, od ponedjeljka do nedjelje, od 17 do 20 sati. U tijeku su edukacije tridesetak novih volontera, a planiraju povećati broj sati dežurstva na telefonu.

Možete ih zvati ako ste žrtva nasilja ili poznate osobu koja je žrtva nasilja, ako sumnjate na nasilje nad prijateljem, susjedom, kolegom. Sumnjate li na ili imate problema s nasiljem kod kuće, na radnom mjestu, od školskih kolega ili članova obitelji – slobodno nazovite, piše u objavi Udruge.

Tu smo za vas – niste sami!
poručuju i očekuju da se javite na broj telefona 211 888. U želji da korisnicima koji trebaju pomoć budu što dostupniji, otvorili su i adresu elektroničke pošte sos.rijeka.pomoc@gmail.com. Na svaku poruku odgovorit će što prije uz zajamčenu anonimnost.

Nova adresa namijenjena je isključivo osobama koje trebaju pomoć, a službena adresa elektroničke pošte udruge ostaje ista i možete je pronaći na internetskoj stranici. Volonteri SOS telefona i dalje će se javljati na telefonske pozive svaki dan od 17 do 20 sati.

U prostorijama Udruge za pomoć žrtvama nasilja u tijeku je domjenak na kojem se razgovara o učinjenom u protekloj i planovima u ovoj godini. Predsjednica Udruge Tina Kovačić svratila je do našeg studija, a s njom razgovara Biserka Belić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.