Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sporazum o rekonstrukciji čvora Orehovica

19.05.2014.

18:42

Autor: HINA / Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Rijeci je danas potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji čvora Orehovica, čijim će završetkom taj čvor biti u potpunosti spojen na mrežu gradskih prometnica od kojih je potpuno odvojen punih osam godina.

Rekonstrukcija i dogradnja čvora predviđena je u tri faze. Prvom fazom radova, koji bi se mogli realizirati tijekom ove godine, omogućit će se izlaz iz smjera Škurinja prema Trsatu, Vežici i središtu grada.

Druga faza predviđa ulaz iz pravca Zagreba prema središtu Rijeke drugačijim rješenjem nego što je to sada, kao i izlaz iz centra grada Ulicom Franje Račkog na zaobilaznicu prema zapadu. Treća faza predviđa izgradnju izlaza iz centra prema Zagrebu, odnosno izgradnju nadvožnjaka.

Ukupna vrijednost investicije je oko 55 milijuna kuna, a vrijednost radova prve faze oko 4,5 milijuna kuna bez PDV-a. Riječka gradska uprava financirala je izradu idejne projektne dokumentacije, ishodovala lokacijsku dozvolu te financirala izradu glavne projektne dokumentacije.

Hrvatske ceste preuzele su obvezu izgradnje prve faze te projektiranja, pripreme i izgradnje preostale dvije faze rekonstrukcije i dogradnje čvora, a sve to na osnovi prijenosa ulagačkih prava i obveza s Autoceste Rijeka-Zagreb na Hrvatske ceste. 

Sporazum su potpisali riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, predsjednik Uprave Autoceste Rijeka - Zagreb Josip Šala i član Uprave Hrvatskih cesta Nenad Maljković. Javlja Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.