Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sportaši u Matuljima dobili dvoranu - fotogalerija

22.05.2014.

20:50

Autor: Darko Santini / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nova školska sportska dvorana, vrijedna 27 milijuna kuna, otvorena je u Matuljima. U novoj dvorani 415 učenika matuljske škole ''Dr. Andrija Mohorovičić'' koriste sve sate tjelesne i zdravstvene kulture. Matuljci konačno kažu: postali smo grad, a vizura Matulja potpuno je izmijenjena izgradnjom tog prestižnog sportskog objekta.

Dvorana prima nešto više od 600 posjetitelja, pogodna je za natjecanja najvišeg domaćeg ranga, a ima i parking od 60 mjesta i trg od 2500 metara četvornih na krovu zgrade, a ukupna površina korisnog prostora u dvorani i oko nje iznosi čak 15 tisuća četvornih metara. Dovršena je još pred ljeto prošle godine, a prije mjesec dana uporabnu dozvolu dobila je i topla veza između škole i dvorane. 

Od početka travnja dvoranu koriste učenici, a svi oni koji su projekt podržali očekuju da će je koristiti i bar dio od tisuću matuljskih sportaša koji djeluju u više od trideset sportskih klubova te da će dvorana pomoći da što više djece ostane sportski aktivno što duže.

Nositelj projekta izgradnje trodjelne višenamjenske dvorane bila je Općina Matulji, a uz njih u jednakim omjerima sufinancirali su je i Primorsko-goranska županija te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. PGŽ je sufinancirala gradnju ali i opremanje dvorane s više od devet milijuna kuna, a dodatnih milijun i 500 tisuća kuna izdvojit će za uređenje okoliša. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.